مقادير الكيك بالطريقه الدسمه
*************
كوبان دقيق مع ذره ملح
نصف كوب سمن
واحد وربع كوب سكر بودرة
2:3بيضه
3ملعقه كبيره بيكنج بودر
فانيليا
نص:تلات اربع كوب لبن
********************
الطريقه
*********
يدعك السمن ويضاف اليه السكر تدريجيا ويضرب حتي يصبح خفيف كالكريمه
يضاف الدقيق واللبن بالتبادل الي السمن والسكر
يبطن قالب الكيك مقاس 22 ويصب العجين
تخبز في فرن متوسط علي الرف الاوسط ولا يفتح علي الكيك قبل مرور عشر دقائق
**********
اسباب عدم نجاح الكيك
***********
زياده نسبه السكر يؤدي الي انكماش في الخلايا القريبه من القاع مما يؤدي الي عدم نضج وسط الكيك وجفاف الجوانب
زياده نسبه البيكنج بودر يؤدي الي هبوط وسط الكيك اما نقصه يؤدي الي انتاج كيك حجمه اقل من الحجم المطلوب
زياده نسبه السائل{اللبن}يؤدي الي صغر حجم الكيك ولزوجته انا نقصه فيسبب سرعه جفافه